Mitt decennium

Tänkte även sammanfatta decenniet som precis avslutats.

2000 Firades in i en stuga mitt ute i ingenstans. Ingen el, inga telefoner. Vi hade ingen aning om världen kraschat runt omkring oss. 😉 När vi kom ner till civilisationen igen såg det ut som vanligt. Detta var ett väldigt händelserikt år för mig. Jag flyttade först från en lägenhet till en annan. Sen fick jag för mig att jag skulle säga upp mig och flytta ner till mamma utanför Södertälje. Där bodde jag i 4 veckor innan jag åkte hem till Jämtland och hälsade på en kompis, träffade en kille och blev kvar. Det var en hel del festande och strulande detta år, var ute på krogen varje vecka. I slutet av året träffade jag min nuvarande man, inom en månad bodde vi tillsammans och var gravida.

2001 Nån av de första dagarna på januari började jag undra om inte mensen var sen, tog ett graviditetstest som visade positivt. Första halvåret rullade på utan större förändringar (utom de kroppsliga för mig då). 20 september föddes vår dotter och 10 dagar senare flyttade vi till Brunflo. Resten av året hände inget speciellt, vi firade vår första jul tillsammans, hos min plastmormor.

2002 Jag var mammaledig hela året. Det var så mysigt att vara hemma med en liten bebis. I augusti var mensen sen igen och tog ännu ett positivt graviditetstest. Julen detta år spenderades med sambons familj.

2003 Året började tråkigt då sambons farfar gick bort. Dottern började på dagis och trivdes som fisken i vattnet. Den 11 maj föddes vårt andra barn, en pojke. Sommaren tillbringade vi i svärmors lilla stuga, lugnt och skönt. Resten av året flöt på då jag var hemma och var mammaledig.

2004 Detta år började jag fundera på min framtid. Jag kom fram till att jag ville utbilda mig till barnmorska och för att bli det måste man först läsa till sjuksköterska. Jag läste Matte B och Naturkunskap B på Komvux, skrev högskoleprov, sökte in till SSK-utb. och kom in! Sonen började på dagis i augusti och i september satte jag mig i skolbänken igen. Det var jätteroligt, men jättesvårt! Jag har aldrig haft något läshuvud, utan klarat mig genom skolan genom att hänga med på lektionerna. På universitetet är det annorlunda, mycket självstudier, rapporter och uppsatser, vilket inte är min grej. I februari dog min morfar, vilket var jättejobbigt för mig. Han bodde nere i Stockholm och jag hade inte träffat honom på ett tag. Jag tyckte också det var väldigt synd att han inte fått träffa sonen.

2005 Skolan rullade på, jag tyckte det blev jobbigare och jobbigare och funderade på om detta verkligen var vad jag ville? I april-maj hade vi praktik på äldreboenden, där vi gick med en DSK samt en uska. Jag trivdes jättebra på boendet, när jag gick med uskan. Jag sommarjobbade på ett annat boende och under sommaren kom jag fram till att jag skulle ta studieuppehåll. Hösten och vintern gick jag arbetslös, jag fick börja på Datorteket och ta datakörkort. Jag sökte in till en utbildning som skulle börja i januari, Ekonomi, reception, telefoni hette den.

2006 Jag började på utbildningen, som jag efteråt tyckte var helt vädelös, den gav mig inget, förutom lite nya bekanta. På sommaren jobbade jag på äldreboendet där jag gjorde min praktik under SSK-utb. Hösten tillbringades i Laxviken, sambon jagade och jag och barnen bara mös. Oturligt nog åkte sambon på diskbråck och blev sjukskriven i tre månader. Tre månader då det kändes som jag var ensamstående med tre barn, eftersom sambon inte kunde göra nånting, han låg bara på soffan och hade ont. Under hösten fick jag ett vikariat på ett hemtjänstområde i Östersund, jag trivdes jättebra! I december opererades sambon och äntligen kunde han börja leva igen!

2007 Jag fick förlängt vikariat på hemtjänsten. Sambon började jobba lite smått. Vi hade länge pratat om att flytta till Laxviken och i april kom chansen. Jag sökte ett jobb i Föllinge som jag fick, sambon kom in på en utbildning i Strömsund och barnen fick dagisplats direkt. Vi fick bo hos svärmor tills vidare. Tyvärr funkade det inte med mitt jobb, så jag blev arbetslös rätt snabbt. Sambon fick dock jobb, som tur var. I juli blev ett hus till salu, som vi köpte. Jag sommarjobbade i köket på äldreboendet i Föllinge och bestämde mig för att läsa till uska under hösten. Under utbildningen gjorde jag praktik på NÄVA i Strömsund, där jag även vikarierade en del efter praktiken. Året slutade på ett mycket tråkigt sätt då min bonuspappa gick bort, endast 44 år gammal. 😦

2008 Jag fortsatte plugga till uska och i april blev jag klar. Jag fortsatte vikariera på NÄVA och började även jobba på hemtjänsten i Föllinge. I juni åkte jag och barnen tåg ner till Skåne och hälsade på min mamma. Den 19 juli blev jag och sambon äntligen äkta makar. Vi hade en jättefin borgerlig ceremoni nere vid sjön i Laxviken och firade sen natten lång tillsammans med våra närmsta. Vi åkte på en minibröllopsresa till Trondheim där vi bodde på hotell i två nätter och gick på Iron maiden konsert. Under hösten fick jag ett längre vikariat på hemtjänsten.

2009 Jag fortsatte jobba på hemtjänsten. I juni åkte jag och barnen bil ner till mamma i Skåne, vi sov över i en stuga i Värmland på vägen ner och på vägen upp sov vi hos bror i Södertjälje. I oktober tog ett privat företag över driften av hemtjänsten och boendet i Föllinge från kommunen. Alla anställda följde inte med över till det nya företaget, så det skulle anställas. Jag sökte såklart och fick tjänst! I slutet av oktober tog jag och barnen tåget ner till Stockholm och såg showen Walking with dinosaurs, jättehäftigt! Mamma kom upp från Skåne och vi (jag, mina barn och syskon) firade hennes 50-årsdag i förskott. Detta var också året då jag gjorde 5 nya tatueringar. I slutet av december bokade jag en resa till Egypten för hela familjen, den 26:e januari åker vi!

Ja, det var väl de senaste 10 åren av mitt liv lite kort sammanfattat. Har säkert glömt vissa saker, men jag tror det viktigaste är med. 🙂

Annonser

One response to “Mitt decennium

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: