Stickböcker

Funderar på att köpa mig någon stickbok, kanske någon av dessa?

Stickhandboken
Lär dig att sticka som ett proffs!
Det är roligt att sticka! Här får du hjälp att utveckla din stickteknik så att du klarar i princip vilket stickmönster som helst. Boken tar upp allt från olika garntyper och nödvändiga grundkunskaper till hur man följer en stickbeskrivning och utformar ett plagg.

Dessutom får du lära dig att framställa vackra mönster med flätor, muscher och smock, rundstickade arbeten och stickning med flera färger. Sticka till exempel spetsmönster i form av snödroppar, galler, klasar, fallande löv eller fiskstjärtar.

Med olika dekorationer och annorlunda kantavslutningar kan du piffa till ett slätstickat plagg. Och om du vill använda avancerade tekniker kan du pröva osynlig uppläggning och avmaskning – sådant som gör att handarbetet ser proffsigt ut.

Boken är genomgående illustrerad med färgbilder. Tydliga steg-för-steg-instruktioner visar hur du går till väga. Stickhandboken riktar sig såväl till nybörjare som till erfarna stickare.

Sticka
Hantverkstrenden har kommit för att stanna och nu drar en stickvåg över Sverige. Det här är en bok med moderna mönster som passar både nybörjare och mer erfarna stickare. Boken innehåller ett femtiotal beskrivningar på tröjor, sjalar, halsdukar, kjolar, mössor, muddvärmare och andra plagg. Men även mönster på roliga accessoarer som till exempel stickade smycken, handväska och fodral till mobiltelefonen eller iPoden.

De vanligaste stickteknikerna lärs ut – lägga upp maskor, maska av, rätstickning, slätstickning, mosstickning, resårstickning, flätstickning – men även specialtekniker som pärlstickning och dubbelstickning.
För den som är intresserad av andra tekniker än vanlig stickning innehåller boken dessutom några projekt gjorda i virkning, nålfiltning och med vattenlösligt vlieseline.

Man får också lära sig att konstruera egna stickmönster utifrån sina favoritplagg, samt hur man kan komplettera mönstren i boken med andra garner och material. Allt för att skapa sin egen personliga touche!

Sticka accessoarer
Sticka accessoarer innehåller ett trettiotal spännande projekt av varierande svårighetsgrad. På ett par kvällar kan man till exempel sticka en halsduk i dubbelt garn på extra tjocka stickor. Eller också låter man stickningen ta lite längre tid och stickar en hålmönstrad sjal på tunnare stickor.

Boken innehåller alla tänkbara accessoarer, både kläder i form av halsdukar, sjalar, mössor, muddar, vantar och kjolar, men också väskor och smycken. I slutet av boken finns ett avsnitt med tydliga instruktionsbilder på grunderna i stickning.

Ett nystan – 30 enkla projekt att sticka och virka
Ibland vill man att det ska gå fort när man stickar och virkar. Och det är dessutom bra om det inte går åt för mycket garn. I Ett nystan presenteras 30 snabba och roliga projekt att göra på några kvällar. Ett nystan kan räcka till mycket 1; en mössa med flätor, ett par benvärmare, en babykofta, ett tajt linne, en filtad kuvertväska, en bollboa, en badrumsmatta eller varför inte ett fint kuddvar till soffan.

Boken är samtidigt en inspirationsbok för läsaren att skapa egna mönster. I de olika beskrivningarna används en rad olika stick- och virksätt som kan användas på olika sätt. Möjligheterna är näst intill oändliga med ett enda nystan!
Ett nystan vänder sig framför allt till den nya generationen stickare som inte har så stor stickvana och som vill se resultat fort. Men även mer vana stickare har glädje av boken. Den är till exempel perfekt för den som har restgarn som ligger och skräpar.

Se även One Skein Knit-Along som är en stickblogg där engelskspråkiga läsare visar upp sina stickade projekt ur boken och delar med sig av sina erfarenheter.

Någon som har läst någon av dessa böcker och kan säga om de är värda att lägga pengar på?

Annonser

One response to “Stickböcker

  • Kamilla

    Stickhandboken skulle jag verkligen rekomendera, det är ju inte några mönster i den men det är underbar, har jättemycket strukturer m.m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: